Press ESC to close

Elon Musk’ın Başarmak İsteyenlere 10 Önemli Tavsiyesi

O bir kripto para yatırımcısı, o bir patron, o bir dünyanın en zengin insanları içerisinde yer alan ve bir çok insanın yerinde olmayı hayal ettiği isim,  Elon Musk. Son günlerde adını dogecoin payaşımları ile de duyduğumuz Tesla’nın sahibi olan isim, hayatta bir çok insanın yerinde olmak istediği Elon Musk’ın başarı için önemli tavsiyelerini bu yazımızda paylaşıyoruz. Sizlerde başarmak istiyorsanız Elon Musk’ın bu tavsiyelerine kulak vermelisiniz.

1-Asla ama asla vazgeçmeyin

Bilirsiniz bir işe başlamak o işi yarılamaktır derler. Önemli olan ufakta olsa o adımı atabilmek. Sonucu ne olursa olsun o adımı attığınız an kazanmış sayılırsınız. Çünkü bir çok insan o adımı atmıyor bile. Motivasyonu beklemeyin. Çünkü her gün motivasyonunuz olmayacak. Bazen hasta, bazen halsiz ve bazen de çok mutlu hissedeceksiniz ama bir gün motivasyon var ise 3 gün olmayacak. Eğer Motivasyonu beklerseniz, kaybedersiniz.

Öğrenmeniz ve uygulamanız gereken ilk ve en temel şey DİSİPLİN. Nasıl bir ruh halinde ya da nasıl bir ortam da hatta ve hatta araç gereçleriniz eksik ya da tam nasıl olursa olsun disiplin kuramını kendinize benimsetir iseniz, işte o zaman kendinizde ki değişime şahit olacaksınız.

Sürekli başarısız olacaksınız. Hata yapacaksınız. Şunu unutmayın, hata insanın en büyük dersi ve sınavıdır. Hata yapmamaya devam edene kadar bu yolun peşini bırakmayın.

2-Sevdiğiniz işi bulun ve onu yapın

Ailem şu bölümü istiyor, hocam şu bölümü istiyor…

Peki siz? Zaten yıllarımız okullarda geçiyorken, birde sevmediğiniz bir bölümü, işi seçmek sizi ne kadar mutlu eder? Oturup düşünün. Bunca zamanı harcadınız bunca sefayı çektiniz hepsi insanların istedikleri şeyi yapmak için miydi?

Gerçekten en önemli adım bu kısım. Öncelikle kendinizi tanıyın. Ben kimim ve ben ne yaparsam mutlu olurum? Ne yaparsam hayatımı daha yaşanabilir kılarım?

Ve şunu unutmayın insan kendi sevdiği işi yaparsa o asla ona bir yük gibi gelmez.

3-İnsanları umursamayın

Bu demek değil ki size yapılan eleştirileri umursamayın. Hayır. Size yapılan eleştiri sizi geliştirir, hatanızı görmenizi sağlar. Daha iyi olmanızı sağlar. Ama siz ne olursa olsa gerçekten yerinde ve doğru yapılan eleştirileri önemseyin. Boş ve mod düşürücü insanları görmezden gelmeniz sizin için daha faydalı olacaktır.

4-Olabildiğince risk alın

Unutmayın hata bir son değil bir deneyimdir. Özellikle genç olduğunuz zamanlarda bol bol hata yapın ve risk alın. Risk almak sizin kişiliğiniz de büyük rol oynayacaktır. Daha kendine güvenen ve daha cesur olacak ve ilerde karşınıza çıkan her zorluğu çok daha kolay atlatacaksınız.

5-Önem arz eden bir konu üzerinde çalışın

Tabi ki size ölümsüz iksirini bulun demiyoruz ama gerçekçi problemlere gerçekçi çözümler üretmeye çalışmalısınız. Nasıl ki Elon Musk Tesla’yı üretirken kar amacı gütmeyen bir şekilde bu işe adım attı. Amacı sadece dünya da bir farklılık oluşturmaktı ve bunu başardı da.

6-Karşınıza çıkan tüm fırsatları değerlendirin ve odaklanın

Öncelikle şunu bilmelisiniz, fırsatlar insansın karşını çıkmaz, sizin onu kovalamanız gerekmektedir. Elbette burada şans faktörü de vardır lakin şansta bir emeğin sonucudur. Ne kadar çok fırsat kovalar iseniz o kadar çok şans elde edersiniz.

7-Problemleri çözen insanlar bulun

Bir projenin bir işin hayata geçebilmesi için takım arkadaşları bulmak ciddi anlamda sizi öne taşıyacaktır. Yaptığınız iş ya da proje hakkında bilir kişiler ile bir ekip kurmanız halinde hem proje ya da iş esnasında bir sorun olursa çok daha kolay çözülecektir ve üzerinde çalıştığınız o proje ya da iş için daha farklı fikirler ortaya çıkacaktır. Farklılık sizi öne taşır.

8-İnsanların dikkatini çekip, odak noktası olmayı başarın

Günümüzün cilvesi olmuş bir durumdur bu. Eğer yaptığınız iş kalitesiz, yetersiz ya da dikkat çekici değilse kaybolup gidecektir. Her zaman farklılık yaratmanın bir yolu vardır. Burada da sizin ve takım arkadaşlarınızın beyin fırtınası oldukça önemli rol oynuyor.

9-Benzersiz bir ürün koyun ortaya

Alışılmışın dışında olan şeyler her zaman daha ön planda olacaktır. Yapacağınız şey illa ki bir proje olması gerekmiyor. Bu bir fikir, bir  yazı, bir araştırma, bir video dahi olabilir. Bunu yapmadan önce tabi ki bunun öncesinde uzun bir süre emek harcamak gerekmektedir. Hayal gücünüzü devreye sokmanız gereken kısım bu kısımdır. Şu soruyu sormak sizin çok işinize yaracaktır: Karşıma nasıl bir şey gelse ben bunu dikkatlice incelerim, okurum, dinlerim, yazarım ?

10-Herkesten çok çalışın 

Başarıyı elde etmek zor iştir. Birden olacak bir durum değildir. Hiç kimse asıl başarıyı şans yolu ile elde edemez, ederse bu başarı değildir. Ne kadar çok emek o kadar çok başarı ve getiri sağlar size. Her zaman herkesten daha çok çalışın. Onlar uyurken siz ayakta olun, onlar gezerken siz masa başında, onlar parasını harcarken siz birikim yapın. İnanın bir gün size imrenen gözler ile bakacaklardır.

Dünyanın en ünlü ve en zengin isimlerinden olan Elon Musk ile ilgili daha fazla haber ve paylaşım için web sitemizi takipte kalabilirsiniz. Elon Musk’ın Dogecoin ile ilişkisine dair makaleye bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir