Vadeli ve Vadesiz Mevduat Arasındaki Fark Nedir ?
Vadeli mevduat hesabı ve vadesiz mevduat hesabı sürekli karşılaştırılmaktadır. Mevduat hesabı açtırmak isteyen kişiler, bu iki hesap türünü karşılaştırmakta ve farklarına bakarak hesap türüne karar vermektedirler. Yazımız sayesinde vadeli ve vadesiz mevduat arasındaki fark nedir öğrenmiş olacaksınız.
- Vadeli ve Vadesiz Mevduat Arasındaki Fark Nedir ?
- Vadeli Mevduat Hesabı Nedir ?
- Vadesiz Mevduat Hesabı Nedir ?
- Vadeli ve Vadesiz Mevduat Arasındaki Fark Nedir ?
Vadeli Mevduat Hesabı Nedir ?
Bu hesap sayesinde anapara + faiz şeklinde kazanç sağlarsınız. Banka tarafından vade günlerine göre, kazancınız artmaktadır. Her banka, farklı faiz ve farklı vade günleri ile karşımıza çıkmaktadır. Genellikle 1 ile 730 gün arasında vade günü seçmeniz istenir. Vade sonunda anapara ve faiz size teslim edilir.
Vadeli hesabı, belirlenen vade tarihinden önce bozmak isterseniz banka, vadeli hesaba yatırdığınız anaparayı faizsiz olarak teslim eder. Birçok banka, bu konuda bu şekilde çalışmaktadır.
Vade bitiminde herhangi bir talimat vermemeniz durumunda vade, aynı şekilde yenilenir.
Vadeli hesaplardan yararlanmak için en az 1.000 TL yatırmanız gerekmektedir.
Vadesiz Mevduat Hesabı Nedir ?
Vadesiz mevduat hesabı, banka hesabı olarak değerlendirilebilir. Herhangi bir faiz olmadan sadece anaparanın bulunduğu hesaplardır. Bu sayede fatura, kira, aidat ve kredi kartı gibi ürünler için otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Bankanın çeşitli ürünlerine başvuru yapabilir, 24 saat hem mobil hem de ATM üzerinden işlem yapabilirsiniz. Aynı zamanda hesabınıza istediğiniz miktarda para yatırabildiğiniz gibi istediğiniz miktarda para çekebilirsiniz.
Vadeli ve Vadesiz Mevduat Arasındaki Fark Nedir ?
– Vadesiz mevduat hesapları, süresiz hesaplar olarak bilinir. Vadeli hesaplar, belirlenen gün sayısı süresince açılır ve bu süreçte para kazandırır.
– Vadesiz hesap, herhangi bir faiz uygulamasına tabi tutulmamaktadır. Vadeli hesap, yatırılan paraya ve gün sayısına göre faiz oranı sunmaktadır.
– Vadesiz hesapta bulunan parayı istediğiniz çekebilirsiniz. Vadeli hesapta bulunan para da çekilebilmektedir fakat bankalar, vade tarihinden önce çekilen paralar için faiz ödememektedir.
Mail Okuyarak Para Kazanma hakkında bilgiler verdik.