Press ESC to close

2020 Yılı Altın Tahminleri, 2020’de Altın Fiyatları Ne Olur ?

Altın piyasası her geçen gün yükselen bir değer olmakla birlikte, değer kaybetmeyen aynı zamanda birikim yapmak için alınıp yatırım amaçlı değişir. Altın piyasası borsa yada döviz kurlarının artışı siyasete bağlı diğer faktörler düğün sezonlarının açılışı bunlar altın piyasasının artışı ya düşüşüne bağlı etkenlerdir. Ülkemizdeki borsanın yükselişi veya düşüşü sırasında yaşanacak anlık değişimler için yükselen piyasanın ve dolar artışları genel olarak döviz kurlarının yükselişi bakımından 2020 yılı altın tahminleri her sene olduğu gibi bu senede yükselen değerini koruyacağını göstermektedir. Genel olarak Avrupa da durumlar hiç de iyi gözükmese de Türkiye de şuan her şey yolunda gözükmekte.

Şimdiden altın alımlarınızı gerçekleştirin ve 2020 yılında pişman olmayacağınız yeni yatırımlara zemin hazırlayın. Dünya şartlarında kadınların vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alan altın her ne kadar şuan ki enflasyon şartlarına göre el yaksa da kadınlar vazgeçemedikleri için hem kullanım amaçlı hem de yatırım amaçlı alıp büyük oranda kazanmaya yakınlar. Sizde altına yatırım yaprak kazanmaya daha yakın olabilir ve 2020 ayında doğacak çocuğunuz var ise de ona büyük bir hediye ve birikim yapmış olacaksınız

Çeyrek Altın Mı Gram Altın Mı?

Altın değer kaybetmeden altın alıp birikim yapmanın tam sırası 2020 yılında artış göstermesi beklenen altın (gold) şu sıralar herkesin yoğun ilgisini çekmeye devam etmektedir. Çoğu vatandaşımızın alım durumu ve dünya ekonomisinin belirsizliğini göz önünde bulundurarak altın alımı yapamamakta.

Yaz sezonları düğün zamanı gelip çatınca altın piyasası tekrar hareketlilik göstereceği için şu sıralar alım durumu yüksek olan insanlar için büyük bir fırsat zamanı. Peki, düğünlerde çeyrek altın mı gram altın mı takılır? Eğer böyle bir düşünceniz var ise aile içi ekonomik durumunuz ve alım durumunuz yok ise şu anki altın tahminleri durumuna göre gram altın alınıp takılabilir.

Altın Değer Kaybeder mi?

Altın tahminleri 2020 yılı içerinde ivme olarak yüksekliğe geçmesi bekleniyor. 2019 yılında değer kaybetmeyen altın şu sıralar bir gramı güncel fiyatı 277 TL olarak yarım altın ise 445 TL ye kadar yükselmiştir. Günler geçtikçe değer kazanan altın bu günlerde kuyumcuların vitrinlerini ışıl ışıl yapmaktadır. Altın

Güncel Altın Piyasası

Bugün ki altın tahminleri güncel olarak şöyle söyleyebiliriz;

  • Alış ve Satış 270 TL (Gram Altın)
  • Alış 438 TL Satış 488 TL (Çeyrek Altın)
  • Alış 875 TL Satış 897 TL (Yarım Altın)
  • Alış 1.818 TL Satış 1.845 TL (Cumhuriyet Altını)
altın fiyatları neden artıyor
2020’de altın yükselir mi

Güncel piyasa değerleri 07/11/2019 tarihinde bu aralıklar ile belirlenmiş ve artışları her geçen saat yükseliş göstermektedir.

Altın Neden Artar?

Enflasyonun en basit tanımı şu şekildedir. Fiyatlar genel olarak artışını ölçen göstergeler enflasyonun yükselişe geçtiği bir dönemde paranın alım gücünde düşüş yaşanır. Enflasyona dayalı olarak yatırımcılar paralarını altın alımında kullanırlar. Eğer enflasyon da düşüş görünürse yatırımcılar gene de endişe etmemeli.

Altının piyasanın yükselen değeri vazgeçilmez bir yatırım kanyağı olarak bilinmesine karşın bir o kadar da fiyatlarının artmasına rağmen altın nasıl alabiliriz soruları da akıllarda soru işaretleri olarak dolaşmakta.

Altının artış göstermesi piyasa analistleri şu şekilde yorumlamakta. Ülkemizin dışa karşı gelişmesi ve kendi içerisinde gelişmesine karşın döviz kuru altın fiyatlarının artışına büyük ölçüde etken gösteren faktörlerdendir. Altın tahminleri günlük olarak altın kurunun takibini yapan analistler tarafından internet üzerinden halk ile paylaşılır.

Altının Artacağını Nasıl Biliyorlar?

Sıradan kişilerin yorumlamadığı bununla ilgili okullar okumuş ve bununla ilgili bölümlerden mezun olarak kendilerine iş olarak seçilmiş kişilerdir. Tabi ki de piyasa analisti olarak kendilerini bu alanda uzmanlaşmış kişiler tarafından yapılır. Bunun yanı sıra alaylı olarak ifade edilen piyasalarda uzun yıllardır işlem yapmakta olan tecrübeli yatırımcılarda doğru analizler çıkarabilmektedirler.

Altın artış tahminleri bu kişiler ve profesyonel ekipler tarafından analiz edilerek güncel piyasa da paylaşılır. Sürekli bir takip içinde olan bu analistler bizlere yatırım dahi her konuda bilgi vererek bizleri en doğru şekilde yönlendirirler.

Altın Artışı Neye Göre Belirlenir?

Halkın büyük bir bölümü altın satın almaya yönlendiriliyor. Altının artışını belirleyen faktörlerden olan doların yükselişi ile ilgili olduğunu söyleyebiliriz. Etkileyen faktörler şöyledir;

  • Doların artışı
  • Siyasi istikrara bağlı
  • Ülke ekonomisinin çöküşü ya da yükselişi
2020 altın tahminleri
2020 yılı altın fiyatları ne olur

Ve şöyle söylemek gerekirse Ülke genelinde istikrarsızlık başladığı zaman döviz kurlarına bağlı olarak altında artış göstermektedir.

Altın Borsası Güne Nasıl Başladı?

Sürekli bir artış içinde olan Altın ve Borsa her gün olduğu gibi güne gene artış ile devam eden aynı zamanda çok kısa aralıklarla düşüş gösteren ama değer kaybetmeyen tekrardan yükseliş göstermekte. Altın ve borsa gene takipçilerine para kazandırmaya devam ediyor. Altın borsası tahminleri ve aylık altın tahminleri internet sayfalarından takibini sürdürerek kazanmaya devam edebilirsiniz.

Altın Kazandırır mı?

Değer kaybetmeyen yatırımcıların her zaman yüzünü güldüren altın bugünde değerini korumakta. Yatırım amaçlı altın alarak sizlerde güncel piyasa listelerini takip ederek hem satıp hem de alıp ekonomiyi olumlu yönlerde değerlendirebilirsiniz. Sizde nakit paralarınızı altına yatırarak paranızı bir anda iki ile çarpabilirsiniz.

Geleneksel yatırım aracımız olan altın günümüzde bir birinden farklı özelliklere işlem görmektedir. Piyasaya güvenin azaldığı dönemlerde altına başvurulmakta ve birikimlerin değer kaybetmeden güvenle değerlendirilmesi sağlanmaktadır.

Sizlerde altın yatırımı ile kazanmak istiyorsanız banka ile görüşüp altın hesabı açma hakkında bilgi almalı zaman kaybetmeden bir hesap açın. Ve altın birikimi yapmış iseniz güvenli bir şekilde bankanıza yatırabilirsiniz. Kişilerin tercihine göre vadeli ya da vadesiz hesap seçeneği sunulmuştur.

Eğer sizde altın sahibi iseniz buna göre bir yol seyredebilirsiniz. Bankada altın yatırımı yapmak kolaydır. Eğer altınınız dahi yoksa elinizdeki bir miktar parayı bankaya götürerek paranızı altına dönüştürebilirsiniz.

Altın fiyatlarının 2020 yılında naısl fiyatlanacağına dair öngörülerde bulunabilmek için bilinmesi gereken detayları sizlerle paylaşmaya çalıştık. Eğer altın yatırımı yapacaksanız, yüzlerce yatırımcının buluşma noktası olan altın forum sayfasını ziyaret edebilir ve burada yatırımcılarla görüş alışverişinde bulunabilirsiniz.

2020'de Altın Fiyatları Ne Olur ?

Abd ile Çin arasında varılan ticaret anlaşması ve Fed’in faiz indirimine ara vermesi altını negatif olarak baskılamakta. Buna karşın özellikle de resesyon beklentileri ile ons altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlerin devamı beklenmektedir. Ancak yaşanacak yeni gelişmeler altın yönünü değiştirebilecektir.

2020'de Altın Yükselir mi ?

Altın fiyatları için beklentilerini açıklayan uzmanlar ve finans kurumlarının beklentileri yukarı yönlü. Yani 2020 yılı için altın fiyatlarında yükseliş bekleyenlerin oranı çok fazla. Ayrıca uzmanların altın yorumları incelendiğinde yükseliş ihtimalinin oldukça yüksek olduğu anlaşılıyor.

Goldman Sachs 2020 Yılı Altın Tahmini

Abd’nin önemli yatırım bankaları içerisinde yer alan Goldman Sachs, 2020 yılı için altın fiyatı beklentisini açıkladı. Buna göre ons altın fiyatı beklentisi 1,60 dolar civarında bulunan kurum yeni yıldan umutlu. Yani yukarı yönlü bir hareket bekleniyor.

2020'de Gram Altın Fiyatı Ne Olur ?

Gram altın fiyatları hem dolar kurundan hem de ons altın fiyatından etkilenmektedir. Dolayısı ile bu iki ürünün fiyatlamaları takip edilmelidir. Uzmanların gram altın beklentileri de 2020 yılı için pozitif olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir