Press ESC to close

Kosgeb’in Genç Girişimcilere Verdiği Teşvikler

Kosgeb’ib genç girişimcilere verdiği teşvikler, her dönem farklı olabilmektedir. Özellikle seçim dönemleri, bu şekilde birçok teşvik sunulmaktadır. Genç girişimcilere hibe desteği, Kosgeb tarafından sağlanan geleneksel desteklerden biridir. Girişimci desteklerini Kosgeb’in sitesini ziyaret ederek görebilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Kosgeb’in Genç Girişimcilere Verdiği Teşvikler

Aktif olarak bulunan teşvikten bahsedeceğiz. Bu teşvik, gençler dahil birçok kesime hitap etmektedir.

Geliştirme Destek Teşviği

Programın birçok amacı bulunmaktadır. Bu amaçlar; başarılı iş planları oluşturmak, girişimcilik bilgisi kazandırmak, iş yürütme ve kurma, becerileri geliştirme üzerine olacaktır. Bu şekilde yeni işletmeler kurulacak ve devamlılığı sağlanacaktır.

Geleneksel girişimciler 60.000 TL, ileri girişimciler 370.00 TL’ye kadar destek alabilecek. Bu şekilde birçok kişinin, kendi işinin patronu olması planlanmaktadır.

genç-girişimci-teşvikleri
genç-girişimci-teşvikleri

Yeni Girişimci Desteği

Bu programda gerçek kişi statüsünde olan ve son 1 yılda kurulmuş işletmelere destek verilecek.

Gerçek kişi statüsünde olan girişimciler; 5.000 TL kuruluş desteği alacaklar. Sermaye statüsünde olan girişimciler; 10.000 TL kuruluş desteği alabilecekler. Program 2 farklı performans dönemine ayrılmaktadır. Burada prim gün sayısına dikkat edilmekte ve buna göre ödeme yapılmaktadır.

Prim gün sayısı; 180 ile 539 aralığında olan işletme 5.000 TL, 540 ile 1079 aralığında olan işletme 10.000 TL ve 1080 gün üstünde olan işletme 20.000 TL destek alabilecek. Bu miktarlar 1. Performans dönemi için geçerlidir. 1. Performans dönemi; proje başlangıç tarihini baz alır ve 1. yılın sonuna kadar devam eder. Bu süreç 1. Performans dönemi olarak adlandırılır.

2. Peformans döneminde ödenen para, 1. performans dönemi ile aynıdır. Bu dönemler arasında hiçbir şekilde fark yoktur. 5.000 TL, 10.000 TL ve 20.000 TL olarak ödeme yapılmaktadır.

kosgeb
kosgeb

Belirtilen asgari prim gün adetlerine ulaşan işletmeler, kadın, engelli veya genç olması fark etmeden her performans döneminde belirtilen tutarda ödeme alır.

Ayrıca az önce belirttiğimiz gibi ileri girişimciler için farklı destekler verilmektedir. Bu destekler; düşük, orta ve yüksek teknoloji desteğidir. Burada makine, yazılım ve teçhizat desteği sağlanmaktadır. Destek oranı %75 olarak belirtilmiştir ve sağlanan destek miktarı işletmeye göre artmaktadır. Düşük teknoloji için 100.000 TL, orta teknoloji için 200.000 TL ve yüksek teknolojili ürünler için 300.000 TL destek sağlanmaktadır. İleri girişimci olan işletmeler, 10.000 TL danışmanlık ve işletme koçluğu için destek alabilecekler. Bu tutarın %75’i destek olarak verilmektedir.

Yerli Malı Tebliği’nin SGM 2014/35 maddesine göre, destek alınabilecek ürünler belirtilmiştir.
Başvuru formlarına Kosgeb’in internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Para kazandıran işler nelerdir sorusunun cevabını merak ediyorsanız buraya tıklayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir